Yamuna. Habitatges socials i formació per a dones - Madagascar

Teaser: Es un programa de suport a dones soles amb fills al seu càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat a Madagascar, que els proporciona habitatge i activitats generadores de recursos. Aquesta doble actuació suposa a les famílies, per una banda viure en un entorn molt més segur i establir entre elles una relació de solidaritat i suport, i per altra banda accedir a treball basat en criteris de comerç just que dona autonomia econòmica, i permet alliberar-se de la dependència del seu maltractador.

Descripció:

YAMUNA facilita 16 habitatges socials per a dones que han patit violència de gènere, així com parcel·les agrícoles i locals per la cooperativa de dones costureres i artesanes.

Es un programa de suport a dones soles amb fills al seu càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat a Madagascar, que els proporciona habitatge i activitats generadores de recursos. Aquesta doble actuació suposa a les famílies, per una banda viure en un entorn molt més segur i establir entre elles una relació de solidaritat i suport, i per altra banda accedir a treball basat en criteris de comerç just que dona autonomia econòmica, i permet alliberar-se de la dependència del seu maltractador.

Actualment viuen en el barri social 30 persones, les dones col·laboren amb un petit lloguer social. Allà reben l’atenció de la treballadora social, hi tenen latrines i dutxes, electricitat i guardes a la nit, i es fa el manteniment dels habitatges, tot a càrrec de l’entitat.

YAMUNA dona suport a una formació en agro-ecologia: actualment 11 dones disposen de parcel·les agrícoles i una formadora especialitzada.

Pel que fa a l’activitat de costura i artesania, hi ha 9 dones. Tenen al seu abast el local amb un petit lloguer, manteniment de les màquines de cosir i suport tècnic, se les ajuda en la recerca de nous clients locals, i es compren alguns articles quan es necessiten per els altres projectes de l’ONGD.

 

Qui serà el destinatari o els destinataris dels nostres diners?

YAMUNA es una ONG pel desenvolupament fundada l’any 2000 que té programes per la defensa dels Drets Humans, orientada sobretot en la Defensa dels Drets dels Infants i de les Dones. En aquesta presentació es sol·licita el recolzament econòmic pel programa de dones, amb 30 persones directament beneficiades amb casa i feina.

Per què creus que és important col·laborar en aquest projecte que presentes?

Malauradament la violència de gènere no té fronteres, i defensem la justícia global.

Es evident que a casa nostra fan falta més recursos, però les entitats públiques i moltes associacions treballen per disminuir aquesta lacra social.

Però en països com Madagascar els recursos públics per aquest tema son 0, per això YAMUNA vol demanar-vos el suport per aquestes dones oblidades, amb més diners podrem atendre a més dones

YAMUNA inverteix en la protecció de la dona sabent que elles son els pilars econòmics i socials. Ajudant-les a elles ajudes a generacions futures!

 

Adjunta al mail que enviïs a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. una imatge relacionada amb la proposta que presentes, enllaços multimèdia o altra informació que consideris d’interès per poder valorar la idoneïtat de la proposta

 La documentació de Yamuna, amb l’enllaç per descarregar el vídeo.

 https://we.tl/t-uG0lGT8FxL

 

Import que necessita el projecte presentat per poder tirar endavant: 

  • 3600€.

 

2021