Espai Respir

Descripció:

L’Espai Respir és un projecte de l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer del Vallès Occidental. El projecte es duu a terme a la Casa de Cultura, oferint 3 hores diàries de servei, 4 dies a la setmana, un total de 12 hores setmanals.

Ofereix atenció directe a les persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer i/o altres demències, promovent l’estimulació social, cognitiva i física per aquest col·lectiu, el qual es troba en risc d’exclusió social. Així mateix, pretén oferir un espai de descans a qui cuida, deslliurant unes hores al dia de la tasca de la cura, per tal que disposi de temps per a si mateix, ja que entenem que si qui cuida, no es cuida, no podrà cuidar amb tota l’energia positiva que es necessita.

Qui serà el destinatari o els destinataris dels nostres diners?

Les persones destinatàries dels diners serien les persones usuàries de l’Espai Respir; persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer i altres demències i a qui les cuida; generalment persones d’edat avançada que també requereixen ser cuidades, ja que també pateixen diverses malalties, el síndrome de qui cuida...

 

Per què creus que és important col·laborar en aquest projecte que presentes?

La tercera edat és un col·lectiu molt oblidat. Sovint, les ajudes socials es destinen a altres col·lectius que es valoren vulnerables. Però cal ser conscient que cada vegada hi ha més gent gran i que l’augment de malalties neurodegeneratives està creixent de manera exponencial. A més, dins la cruesa de la malaltia, un dels elements més preocupants és la soledat que senten les persones diagnosticades d’Alzheimer i sobretot, les persones que cuiden, les quals acaben aïllades i dedicades exclusivament a la cura de l’altre.

Tothom desitgem un final de vida on mantinguem capacitats, puguem decidir i no perdem la identitat. Això no és així per qui té una demència com l’Alzheimer i/o altres , però porta en conseqüència que sovint la vida de qui cuida també sigui molt complicada. Socialment estem en deute amb les persones grans. AFA VO amb el Respir busca aquest reconeixement tant per qui té Alzheimer com per qui cuida.

 

Adjunta imatges relacionades amb la proposta que presentes, enllaços multimèdia o altra informació que consideris d’interès per poder valorar la idoneïtat de la proposta:

 

 espai respir 1

 

IMPORT QUE NECESSITA EL PROJECTE PRESENTAT PER PODER TIRAR ENDAVANT:

El cost del projecte és e 27.560 € anuals