Una escola per Hatay

Descripció:

Després de sis anys de guerra a Siria, la província turca de Hatay, situada a 40 kilòmetres de Aleppo, ha vist creixer la seva població en un 40%. Actualment acull a més de 500.000 refugiats sirians, 150.00 dels quals son menors en edat escolar. Els serveis públics de la província estan desbordats. Una de les necessitats més imperioses es la construcció de noves escoles. La proposta es contribuir a finançar un nou centre escolar d'educació primària amb 24 unitats, capaç d'acollir 480 alumnes. El cost estimat del projecte es de 600.000€. L'ajuntament de l'àrea metropolitana posa a disposició el solar on es construirà l'escola, com ja ha fet en casos anteriors d'escoles que han vist la seva construcció finançada per municipis alemanys (2 casos) o de Corea del Sur (1 cas).

 

Qui serà el destinatari o els destinataris dels nostres diners?

El primer receptor seria la fundació catalana, especialitzada en cooperació entre municipis, Districte 11. Aquesta fundació va neixer per continuar l'experiència de solidàritat entre municipis iniciada entre Barcelona i Sarajevo durant la passada guerra de Bòsnia durant els anys 90' del segle passat. Els diners s'enviarán posteriorment, i sota la tutel·la de l'ACCD i del govrnador de Hatay, a l'ajuntament de l'àrea metropolitana de Hatay. 

 

Per què creus que és important col·laborar en aquest projecte que presentes?

Invertir en educació es invertir en futur. En un futur de convivència, civilitat i cooperació. Invertir en el futur dels menors refugiats es invertir en el nostre futur i en el dels nostres veïns, els veïns de la Mediterrània.

 

Import que necessita el projecte presentat per poder tirar endavant ¿Què necessitem?

El projecte necessita recollir un total de 600.000 €
Aquests diners es recaptaran entre diferents municipis, institucions públiques i privades de Catalunya.

Adjunta imatges relacionades amb la proposta que presentes, enllaços multimèdia o altra informació que consideris d’interès per poder valorar la idoneïtat de la proposta:

L'existència recent d'altres experiències anteriors de construcció d'escoles amb cooperación internacional a Hatay permetrà coneixer els mecanismes per garantir l'èxit i el bon fi del projecte. Actualment es troba en fase de signatura un conveni de cooperació entre l'Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament i el governador de Hatay. L'objecte d'aquest conveni es que l'ACCD financíi programes de salut i/o educació als camps de refugiats sirians de Hatay. Es a dir que des de Catalunya ja es compta amb experiència de cooperació en la zona.

[Veure PDF]