Horts Escolars Solidaris a Bolonco (Alta Verapaz) a GUATEMALA 2022

Horts Escolars Solidaris a Bolonco (Alta Verapaz) a GUATEMALA 2022

Descripció:

Es tracta d’un projecte de manteniment d'un hort escolar (que es va iniciar el 2019) juntament amb la construcció d'un galliner a l'Escola Rural Mixta de Bolonco, per poder donar als alumnes una alimentació adequada.

El fet de cultivar hortalisses i fruiters en un hort escolar aporta un gran benefici als nens i nenes i alhora els implica directament en col·laborar en el seu autoabastiment i en fer un consum responsable. A més la producción del galliner aportaria una font de proteïnes important per complementar la dieta que tenen.

Els mateixos alumnes serien els que treballarien la terra , rebent les instruccions i sent supervisats per un tècnic agrònom responsable.

Aquests alumnes serien els beneficiaris, ja que podrien consumir els productes agrícoles obtinguts després de la collita.

El Projecte es va començar i desenvolupar en una primera fase (adequació de terrenys, sembrat i recollida de productes agrícoles) l'any 2019.

Durant el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia i cessament d'activitats escolars no es va poder desenvolupar la segona fase de la construcció del galliner. La intenció es poder implementar aquest projecte completament aquest any 2022.

 

Qui serà el destinatari o els destinataris dels nostres diners?

El destinatari será l’Escola Rural Mixta de Bolonco gestionada per una comissió formada pel Director de l'Escola, professors, pares d'alumnes, tècnic agrònom responsable i alcalde de la comunitat (a través de la ONG Vita Mundi).

 

Per què creus que és important col·laborar en aquest projecte que presentes?

El Projecte pretén millorar les condicions d'accés a una dieta equilibrada per a la població infantil a la demarcació de Bolonco (Alta Verapaz-Guatemala-), una zona amb alts índexs de malnutrició infantil (gairebé del 80% a les zones rurals segons el MPAS)

 

Adjunta al mail que enviïs a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. una imatge relacionada amb la proposta que presentes, enllaços multimèdia o altra informació que consideris d’interès per poder valorar la idoneïtat de la proposta

http://vitamundi.org/ca/que-fem/guatemala/

 

Import que necessita el projecte presentat per poder tirar endavant: 

S'ha fet un càlcul estimat de 3.000€ que inclou les despeses següents:

• Llavors, adobs i agroquímics.

• Eines de cultiu.

• Materials per a la construcció del galliner.

• Pinso alimentari per a les gallines.

• Gallines ponedores.

• Assessorament tècnic agrícola (persona encarregada de treballar amb els alumnes)

Cost total: 28.000 GQT ( segons contravalor actual de la divisa: 3.000 euros)